Specialista na dlouhé řezy
Krásný kuchyňský nůž japonského typu ve stylu Sakimaru Yanagiba od firmy Dellinger. Tento nůž, s čepelí dlouhou 30 cm, je nepostradatelným pomocníkem všude, kde je potřeba provést dlouhý hladký řez, či krájet tenké plátky z velkého kusu masa. Využijí ho však nejen milovníci japonské kuchyně, ale též nadšenci do grilování a rožnění. Například při porcování kýty budete s tímto nožem hvězda.
Technické údaje
Čepel je vyrobena z kvalitní uhlíkové oceli 1095, která dobře drží ostří a skvěle řeže, je však potřeba o ni náležitě pečovat, protože není korozivzdorná. Čepel má jednostranně broušené ostří, což oceníte zejména při krájení velmi tenkých plátků, neboť tento typ ostří lépe drží osu a "nevypadává" z řezu. Rukojeť je z palisandrového dřeva v kombinaci s tmavou rohovinou. Nůž je dodáván s dřevěným pouzdrem saya vykládaným perletí spolu s přepravním nylonovým vakem.
Pokud se chcete na něco zeptat, napište dotaz na pavel@trapper.cz
Vložit komentář